17 Eylül 2016 Cumartesi

Notebook ısınma problemine karşı ne yapılır ?

İnsanlar dizüstü bilgisayarları satın aldıkları için sürekli olarak pişman olduklarını ifade ediyorlar. Notebook kullanıcıları genellikle batarya problemi, donma ve ısınma ile ilgili şikayetlerini dile getiriyorlar. Notebook bilgisayarlar kısa süre içerisinde ısındığı için kullanılmaz hale gelebiliyor. Dizüstü bilgisayarınızın ısınma problemine geçici çözümler üretebilirsiniz.



Notebook ürünüm çok fazla ısınıyor, ne yapabilirim?



·         Kullanılan zemin dizüstü bilgisayarlar için çok önemlidir. Dizüstü bilgisayar olarak bilinmesine
rağmen dizüstünde kullanmanızı pek tavsiye etmiyoruz. Sağlık açısından çeşitli riskler barındırdığı için kendi ve bilgisayarınızın sağlığı için notebook ürününüzü sert bir zemin üzerinde kullanmalısınız.


·         Notebook ürününüz genellikle fan önünde biriken tozlar nedeni ile sık sık ısınma problemi oluşturur. Düzenli olarak notebook fanlarının temizliğini kontrol etmelisiniz.
·         Notebook temizliği konusunda herhangi bir bilginiz yok ise uzman kişiler tarafından yardım almalısınız.


·         Soğuk, sert ve temiz bir zemin üzerinde kullanmanıza rağmen ısınma problemi ile karşılaştığınız zaman notebook soğutucu ürünlerini kullanabilirsiniz.


Dizüstü bilgisayarınızın temizliğine önem verdiğiniz zaman ömrünü uzatabilirsiniz. Düzenli periyotlar halinde bilgisayarınızın bakımını eksik etmemelisiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder